Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı ve ürünleri ile ilgili olarak çeşitli kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, yurt dışı temsilcilerimiz tarafından çeşitli dönemlerde yapılan tanıtımların daha etkin olması, ulusal ve uluslararası arenada ses getirebilmesi ve zaman kaybı ile kaynak israfını engellemek amacıyla 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Türk Mutfağı Haftası" olarak ilan edilmiştir.
T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Bakanlığımızın desteği ile hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından hareketle hayata geçirilen "Türk Mutfağı Haftası"; 2022 yılından itibaren çeşitli kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, yurt dışı temsilciliklerimiz aracılığı ile farklı temalarla çeşitli etkinliklerle münferit olarak Türk mutfağı kültürü ve ürünleri tanıtılarak kutlanmaktadır. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Türk Mutfağı Haftası; ilimiz ve ilçelerinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler, STK'lar, üniversiteler iş birliğinde kutlanacaktır. 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında ilimizde düzenlenecek kutlama ve etkinliklere katılımlarınızı bekleriz.
👉Detaylı bilgi için "Ankara Programı"nı inceleyebilirsiniz.
👉Türk Mutfağı Haftası ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak ve detaylı bilgi almak için "Türk Mutfağı Haftası" web sayfasını inceleyebilir, bültenine kaydolabilirsiniz.