ANKARA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Mutfağı Haftası

Türk Mutfağı Haftası, her yıl Mayıs ayının son haftasında, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde ve yurt dışında eş zamanlı olarak kutlanan bir etkinliktir. Bu özel hafta, köklü geçmişe sahip Türk mutfağının özgün tatlarını, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme anlayışıyla harmanlayarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlamaktadır.

Geleneksel yemek kültürümüzün yanı sıra coğrafi işaretli ürünlerimizin, yöresel tariflerimizin, mutfak mirasımızın ve sofra kültürümüzün öne çıkarıldığı bu hafta kapsamında; sergiler, atölyeler, tadım günleri, yöresel ürün tanıtımları ve çeşitli gastronomi etkinlikleri düzenlenmektedir. Türk Mutfağı Haftası, aynı zamanda yerel üreticilerin desteklenmesini ve gastronomi turizminin gelişimini teşvik etmektedir.